Wat doet CODE? - Tekstschrijven

Ton Rombout maakt communicatieplannen en schrijft teksten voor websites, folders, brochures, direct mail, persberichten, handleidingen en complete boeken. Hij is gespecialiseerd in interviews, testimonials, journalistieke producties en columns.

Hij is in te huren als free lancer voor uiteenlopende opdrachten. Ervaring ligt op meerdere terreinen: internationale communicatie (Nederlands, Engels, Frans en Duits) sign en wide format print, horeca, koffie, thee en wijn, vintage meubilair, uitgeefprocessen en kachels.

Naast een respectabel aantal boeken over desktop publishing, schreef hij een boek over kleurgebruik voor Ricoh en een boek over one-to-one marketing voor Xerox: Nieuwe economie, nieuwe communicatie, nieuwe grafische industrie. Voor Xerox maakte hij ook 'De kunst en kunde van digitaal drukken' en 'Hardnekkige misverstanden over digitaal drukken'. Tevens schreef hij voor meerdere fabrikanten, uitgevers en drukkers op meer dan 600 plaatsen gepersonaliseerde romans die het beginsel van one-to-one communicatie uitleggen in hapklare vorm. De individuele, variabel data werden door bijvoorbeeld bezoekers/prospect van een Open Huis vooraf ingevuld in een vragenlijst op een website. Deze combineert het systeem met de door Ton geschreven ‘roman’. Bij het printsysteem kreeg elke bezoeker zijn of haar eigen versie van de roman, waar ieder zelf de hoofdrol speelt. Zo werden NAW-gegevens verwerkt, maar ook de antwoorden op vragen als wat eet je het liefst of welke kleur auto rijd je?

Columns schreef hij inmiddels voor Graficus (onder de schuilnaam Berndt Vögelhändler), Textielvisie, CoffeePro (hoofdredacteur) en SignPro Europe (van dit laatste blad is hij tevens free lance hoofdredacteur). Ook is hij in te huren als part-time hoofdredacteur voor kortere of langere perioden.

Voor meerdere websites schrijft hij teksten. Zie onder meer www.serendipitypalace.nl en www.kachelsuitfrankrijk.nl.

Bel Ton Rombout: 0031 (0) 6 53 41 97 93, of stuur hem een e-mail via informatie@code-nl.com.